Necmettin Öğretmenin Katiline Koştular

24 yaşındaki sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ı 'katledin' talimatı veren PKK’lı öldürüldü. HDP’li vekiller koşarak ailesine başsağlığı dilemeye gitti

Necmettin Öğretmenin Katiline Koştular

24 yaşındaki sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ı 'katledin' talimatı veren PKK’lı öldürüldü. HDP’li vekiller koşa koşa ailesine başsağlığı dilemeye gitti. Tunceli HDP İl Örgütü'nün düzenlediği taziye ziyaretine HDP Tunceli Milletvekili Alican Önlü, HDP İl Eş Başkanları Nurşat Yeşil ile İbrahim Kasun katıldı. HDP'liler, terörist İsmail Sürgeç'in ailesine ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

EREN BÜLBÜL’ÜN KATİLİNE DE ÜZÜLMÜŞLERDİ
HDP’li vekillerin, PKK’lı teröristlerin peşinden yaktıkları ağıt ilk değil. Trabzon Maçka’da 15 yaşındaki Eren Bülbül’ü katleden teröristlerden Zeynel (Cudi Zaza) kod adlı Mehmet Yakışır’ın cenazesinde de 2 HDP milletvekili ve HDP’li belediye başkanı vardı. Milletvekilleri Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları, yanlarında Sur Belediye Başkanı HDP’li Filiz Buluttekin ile 2 meclis üyesini alıp PKK’lının cenazesine katıldılar.


PKK CENAZELERİNİN BAŞ AKTÖRLERİ
HDP'li milletvekilleri, teröristler için düzenlenen cenaze ve taziye organizasyonlarında yıllardır ön sıralarda yer alıyor. HDP'li belediyelerin de teröristler için hazırlanan bu cenaze organizasyonlarına çeşitli desteklerde bulundukları iddianamelerde sıkça karşılaşılan bir durum. İlk araştırmada ulaşabildiğimiz bazı HDP vekilleri ve katıldıkları PKK cenazeleri şöyle:

HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk, Hakkari Milletvekili Leyla Güven, eski Diyarbakır Milletvekili Sibel Yiğitalp, eski Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, eski Van Milletvekili Nadir Yıldırım ve eski Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, 4-12 Kasım 2017 tarihleri arasında Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Bestler Dereler bölgesinde düzenlenen operasyon sonucu etkisiz hale getirilen sözde KJK (Kürdistan Kadın Özgürlük Hareketi) yürütme konseyi üyesi Delal Amed kod adlı terörist Hülya Eroğlu için 18 ve 19 Kasım'da Diyarbakır'da düzenlenen sözde cenaze ve taziye organizasyonlarına katıldı.

HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, 29 Eylül 2017'de Diyarbakır'ın Kocaköy kırsalında etkisiz hale getirilen Gülnaz-Ege-Türk kod adlı terörist Nuran Er'in Yalova'da ikamet eden ailesine 31 Temmuz 2018'de ziyarette bulundu.

HDP Diyarbakır Milletvekilleri Remziye Tosun ve Musa Farisoğulları 11 Temmuz 2018'de güvenlik güçlerinin Diyarbakır'ın Kulp ilçesi Keçiveren mezrasındaki operasyonlarda ölü olarak ele geçirilen ve 24 Temmuz 2018'de Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Yeniköy Mezarlığına defnedilen Reşit Amed kod adlı terörist Mazlum Çeker'in cenazesinde yer aldı.

Remziye Tosun ile HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Tunceli'nin Ovacık ilçesi kırsalında öldürülen Fuat Fikri kod adlı terörist Fuat Akkaya'nın 25 Temmuz 2018'de Diyarbakır'daki cenazesine katıldı.

Güvenlik güçleri tarafından öldürülen Soreşger-Mardin kod adlı terörist Mahmut Ağırman için 22 Kasım 2018'de Mardin'in Midyat ilçesi Çalpınar köyünde kurulan taziye çadırını ziyaret edenler arasında HDP'li milletvekili Ebru Günay da bulundu.

HDP Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, Gümüşhane kırsalında 15 Temmuz 2018'deki operasyonlarda ölü olarak ele geçirilen sözde Karadeniz eyalet sorumlusu Cudi Zaza kod adlı terörist Mehmet Yakışır'ın Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Mevlana Halid Mahallesi'nde yaşayan ailesine taziye ziyaretine gitti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Onbaşılar köyü Çamdalı mezrasında 8 Ağustos 2018'de düzenlenen operasyonda öldürülen Reşit-Serdar kod adlı terörist Selim Yavuz Karaoğlan'ın ailesine ziyarete giden Dağ, 11 Ocak 2018'de Şırnak'ta öldürülen Mahir Malatya kod adlı terörist Selçuk Köse için 16 Ekim'de Malatya'nın Yazıhan ilçesindeki cenaze organizasyonuna katıldı.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler