'Atatürksever' değil Atatürk'ün askeriyiz

Çınar, “Atatürkseverler” diye seslenen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na da cevap verdi.

'Atatürksever' değil Atatürk'ün askeriyiz

Türkiye’nin dört bir yanından üniversite toplulukları 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kampüslerde coşkuyla kutlamaya devam ediyor. Mayıs ayını gençlik ayı ilan eden gençler, üniversite şenliklerinde konserden sergiye, konferanstan yarışmalara kadar uzanan etkinliklerle gençliğin coşkusunu kampüslere ve şehir merkezlerine taşıyor.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında üniversitelerde öğrencilerin yoğun katılımıyla süren etkinliklerde gençler 103 yıl önce Samsun’dan atılan ilk adımı ve zafere giden tarihsel süreci konuşuyorlar.

‘YÜKSELEN ASYA’DA GENÇLİĞE GÖREV DÜŞÜYOR’
Ankara Üniversitesi Düşünce ve Kitap Topluluğu, mayıs ayının Türkiye ve Çin’de gençlik ayı olması sebebiyle "Yükselen Asya Çağında Gençliğin Rolü" isimli bir panel düzenledi. Etkinliğe Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Cheng Weihua, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Koray, Ankara Üniversitesi Türk İnkilap Tarihi Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Necdet Aysal, Türk ve Çinli öğrencilerden de temsilciler katıldı. Konferansta Türk ve Çin gençliğinin yükselen Asya çağındaki görev ve sorumlulukları konuşulurken, Yükselen Asya’da Türkiye’nin yeri tartışıldı.

Ankara Üniversitesi Düşünce ve Kitap Topluluğu Sekreteri Aslı Sezen Sezgin: 18 Mayıs Çarşamba günü düzenlediğimiz “Yükselen Asya Çağında Gençliğin Rolü konferansımız yoğun bir ilgiyle takip edildi. Çünkü her yaştan Türk genci Asya milletlerinin büyük atılımların içerisinde olduğunu görüyor. Türkiye’nin de o Asya milletlerinden birisi olduğunun farkındayız. Atatürk’ün dediği gibi “Biz Türkiyalılar Asyaî bir milletiz, Asyaî bir devletiz.” Bununla birlikte Türkiye kültür, tarih, uygarlık birikimine katkısı, insan karakteri ve toplam potansiyeliyle yükselen Asya’nın en önemli devletlerinden biridir. Bu sebeple Asya’nın yükselişinde ülkemiz en ön cephede yer alıyor. Bu konferansımızda da Türkiye’nin potansiyelini ve önündeki rotayı alanında uzman hocalarımızla, Çin büyükelçiliğinden temsilcilerle ve Ankara Üniversitesi öğrencileriyle tartıştık. Kısacası Türkiye’nin geleceğini konuştuk.

 

 

Anadolu Üniversitesi Anadolu Kültür ve Medeniyetleri Kulübü, 3000 yıllık medeniyet tarihine ev sahipliği yapan Frig Vadisi’ni ziyaret etti.
Anadolu Üniversitesi Anadolu Kültür ve Medeniyetleri Kulübü, 3000 yıllık medeniyet tarihine ev sahipliği yapan Frig Vadisi’ni ziyaret etti.

‘ATATÜRK’Ü DAHA İYİ ANLAMALIYIZ’
Adnan Menderes Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, "Bilinmeyen Atatürk Konferansı" ile kurucu önderimiz Atatürk’ün bilinmeyen yönlerini konuştu, günümüze ışık tutan özelliklerini tartıştı.

Adnan Menderes Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkan Yardımcısı Semih Özçelik: 19 Mayıs Türk halkının kurtuluş mücadelesinin başladığı ve bir milletin ayağa kalkışının ilk adımının atıldığı gündür. Mustafa Kemal'in Samsun'a ayak bastığı tarih olan 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti için bir dönüm noktasıydı. Kurtuluş mücadelemizin, yani ülkemizin bağımsızlığını kazanması ve cumhuriyetin ilan edilmesi yolunda milattır 19 Mayıs. Mustafa Kemal Atatürk hala eksik ve yanlış bilinmektedir. Atatürk sadece Türk Milletinin lideri, Kurtuluş Savaşının komutanı değil bütün mazlum milletlerin lideridir. Atatürk, büyük bir devrimcidir. Hatta bu özelliğiyle ülkemizde ve yurt dışında birçok kişiye örnek bir lider olmuştur. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak Atatürk'ün komutanlığın yanında fikir adamlığına ve devrimlerine mercek tutuyoruz. Atatürk’ün yetiştiği koşulları ve fikirlerinin ortaya çıkmasında önemli olan faktörleri daha iyi anladığımız 'Bilinmeyen Atatürk' isimli bir konferans düzenledik. Bu konferansla aynı zamanda Cumhuriyet’in Altı Ok’unun da içeriğini tarihsel ve bilimsel gerçeklere uygun şekilde yerli yerine oturttuk.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, Karya ve Roma dönemine ait Stratonikeia Antik Kenti ile Türkleri kurduğu yerleşim yerlerini gezdi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, Karya ve Roma dönemine ait Stratonikeia Antik Kenti ile Türkleri kurduğu yerleşim yerlerini gezdi.

‘CUMHURİYET, EMEK VE FEDAKARLIKLA İNŞA EDİLDİ’
Ege Üniversitesi Bahar Şenliklerinin ilk gününde Atatürkçü Düşünce Topluluğu açılış yürüyüşüne katıldı. Yürüyüşün ardından, topluluk masası açan gençler dergileri Rota'yı kampüsteki öğrencilere ulaştırdı. Baharın coşkuyla kutlandığı Ege Üniversitesi'nde şenliklere yoğun ilgi vardı.

Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkan Yardımcısı Enes Somun: 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramımızın 103. yıl dönümünü büyük bir heyecanla kutluyoruz. Bundan tam 103 yıl evvel, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıkarak zorlukların içerisinden büyük bir zaferin ve devrimin gelebileceğini cümle aleme gösterdi. Atatürk'ün önderliğinde Türk milleti, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni büyük emek ve fedakarlıklarla inşa etti. 103 yıllık destan bugün önümüze büyük görevler yüklüyor. Atatürk'ün bizlere emanet ettiği ülkemizi ve milletimizi aydınlık yarınlara ilerletme sorumluluğunu Türk gençliği olarak üstleniyoruz. İşte milli mücadele ateşinin yakılmasının 103. yılına bu duygular ile giriyoruz. Ege Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak Türk ve Cumhuriyet tarihi konusunda önemli çalışmalara imza atan, dünya çapında sayılı tarihçilerden birisi ve milli bir değerimiz olan Prof. Dr. İlber Ortaylı hocamızla üniversitemizde "30 Ağustos'un 100. Yılına Giderken Büyük Zaferi Anlamak" başlığı ile söyleşi düzenleyeceğiz. Geçmişimizden dersler çıkaracak, geleceğe yön vereceğiz.

Akdeniz Üniversitesinde Bahar Şenlikleri başladı. Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Kitap Topluluğu’nun düzenleyicileri arasında yer aldığı şenlikte Atatürk Fotoğraf Sergisi ve açık hava sineması gençler tarafından yoğun ilgi gördü.
Akdeniz Üniversitesinde Bahar Şenlikleri başladı. Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Kitap Topluluğu’nun düzenleyicileri arasında yer aldığı şenlikte Atatürk Fotoğraf Sergisi ve açık hava sineması gençler tarafından yoğun ilgi gördü.

AKDENİZ’DE BÜYÜK GENÇLİK FESTİVALİ

Akdeniz Üniversitesi’nde TGB Antalya,Atatürkçü Düşünce Topluluğu ve Kitap Topluluğu öncülüğünde düzenlenecek büyük gençlik festivaliyle 19 Mayıs’ın 103. yıl dönümünü coşkuyla kutlayacak.

Ülkemizi yurtdışında defalarca temsil eden, 14 yaşında 14 uluslararası ödüle layık görülen genç keman sanatçısı Elif Eroğlu 19 Mayıs günü sahne alacak. 20 Mayıs günü ise Antalya’nın sevilen müzik grubu Gümüş Pena sahnede olacak.  Akdeniz Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Umut Belen: 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl her zamankinden daha anlamlı. Gençliği Z kuşağı kalıplarına sıkıştırmaya çalışanlara, oyun konsollarıyla kandırabileceğini zannedelere ve yalnızca oy olarak görenlere Türk gençliğinin 19 Mayıs’ta vereceği bir yanıt var. Bizler, Türk gençliği olarak milletimizin ve tarihin üzerimize yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Akdeniz Üniversitesi'nde gerçekleştireceğimiz 19 Mayıs Gençlik Festivali'yle Atamızın Samsun'a ayak bastığında sahip olduğu kararlılığı sürdürdüğümüzü ilan edeceğiz. Milli kültürümüzü kampüsümüze taşıyoruz. Konserler, dans gösterileri, sergiler ve yarışmalarla Gençlik Bayramı'nı coşkuyla kutlayacağız.

‘TÜRK GENÇLİĞİ TARİH YAZIYOR’

Selçuk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, 36 üniversite topluluğunun katılımı ile büyük "19 Mayıs Gençlik Yürüyüşü"ne hazırlanıyor. Kurtuluş Savaşının ilk adımı gençliğin coşkusuyla kutlanacak.

Selçuk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Gözdenur Mercan: 19 Mayıs hem tam bağımsızlığımızın hem de Türk milletinin bilinci ve fedakarlığının günü. Dolayısıyla Türk gençliği olarak bugün de heyecan ve gurur doluyuz. Selçuk Üniversitesi'nde Atatürkçü Düşünce Topluluğu önderliğinde birliği, beraberliğimizi kutlamak, taçlandırmak için büyük Gençlik Yürüyüşü düzenliyoruz. Üniversitemizde yürüyüşümüzü duymayan, bilmeyen kalmadı. Selçuk Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu olarak yaptığımız bu yürüyüş çağrısına 30'un üzerinde üniversite topluluğu katılıyor. Kampüsümüzde böyle bir yürüyüşün bir örneği yok. Türk gençliği, Türk milleti bugün tıpkı 103. yıl önce olduğu gibi bağımsızlığı için savaşarak tarih yazıyor. Tam bağımsızlığımız için Mehmetçik nasıl silahla savaşıyorsa, biz de üniversitelerde bilimle ve sanatla, vatanseverlikle herkesi birleştiriyoruz. Bizler de böylesine önemli süreçlerde sorumluluklar üstlenmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yürüyüş ilk adımın coşkusuyla kutlanacak. Üniversitemizde Atatürkçülük ve vatanseverlik rüzgarı estirmeye devam edeceğiz.

DOĞU PERİNÇEK SAKARYA’DA

Sakarya Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu, "Ermeni Soykırımı Yalanı ve AİHM Kararı" konferansında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’le buluşacak. Gerçekleştirilecek konferansta; Ermeni soykırımı yalanlarına karşı Türkiye’nin haklı mücadelesinin en büyük dayanağı olan, 15 Ekim 2015’te Doğu Perinçek’in önderliğinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde kazanılan dava, 1915 olayları ve soykırım yalanlarıyla mücadele süreci konuşulacak.

Sakarya Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Topluluğu Başkanı Behlül Sarıçamlık: 19 Mayıs Türk Milleti ve özellikle Türk gençliği için Atatürk ilkelerini kavrama, benimseme ve uygulamanın en önemli günüdür. 19 Mayıs Türk milletinin bağımsızlığına kastetmeye kalkışanlara atılan tokattır. Bu önemli günde biz, SAÜ ADT olarak Türk milletine yönelik en büyük yalanlardan birine mercek tutacağız. Bu doğrultuda 20 Mayıs’ta Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in katılımıyla 'Ermeni Soykırımı Yalanı ve AİHM Kararı' adıyla bir konferans gerçekleştireceğiz. AİHM’de hukuken ve bilimsel olarak soykırım yalanlarını nasıl sona erdirdiğimizi konuşacağız ve önümüzdeki görevleri saptayacağız.

ODTÜ’DE SAVUNMA SANAYİİ ZİRVESİ

Milli savunma sanayii alanında öncü firmalar ODTÜ Savunma Sanayii Topluluğu çatısı altında dev bir Savunma Sanayii Zirvesi’nde buluşuyor! Etkinliğe ASELSAN, ROKETSAN, MKE, METEKSAN, NERO Endüstri temsilcileri konuşmacı olarak katılacak ve ülkemizin savunma sanayii alanındaki tecrübe, görev ve sorumlulukları üzerine sunumlar gerçekleştirecek. Zirvede; Türk savunma sanayiinde yapılan yatırımların, geleceğin stratejilerinin incelenmesi, ODTÜ’nün sahip olduğu akademik gücü, laboratuvar kabiliyetleri ve sahip olduğu nitelikli öğrenci kaynağının değerlendirilmesi, ODTÜ ve Türk Savunma Sanayii arasındaki iş birliğinin geliştirilmesi, Milli Savunma Sanayii Atılımı için öncü kurumlar ve geleceğin mimarları öğrenciler arasındaki iletişimi artırmak hedefleniyor.

ODTÜ Savunma Sanayii Topluluğu Başkanı Furkan Olga: ODTÜ, Türkiye’nin savunma sanayiine en çok mezun veren üniversitesi konumunda. Vatanımızın harp ve savunma teknolojisi bu üniversiteden yetişen Türk gençlerinin ellerinde büyüyor. Ve ODTÜ’de ilk kez bir savunma sanayii zirvesi gerçekleştiriyor. I. ODTÜ Savunma Sanayii Zirvesi işte bu sebeple çok önemli. Türk gençliği, ülkemizin en seçkin savunma sanayii şirketlerinin katılımıyla gerçekleşecek bu etkinlikte bir araya gelerek tüm Türkiye’ye bir mesaj verecek. Tam bağımsız Türkiye için çalışan gençler ODTÜ’nün ilk savunma sanayii zirvesinde buluşacak.

19 MAYIS KUTLU OLSUN!

TGB Genel Başkanı Dilek Çınar’ın 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı mesajı:

19 Mayıs büyük kurtuluşumuzun, ‘Önce Vatan’ parolasıyla başladığı gündür. 19 Mayısların anlamı önce vatan diyebilmektir ve sırrı yola çıkabilmektedir. Varlığını milletinin varlığına armağan etmenin vücut bulduğu gündür.

Bağımsızlık ve hürriyetimiz için Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde bir milletin ayağa kalktığı gündür. Bir milletin yokluk içinde kenetlendiği bağımsız başı dik çağdaş Türkiye için ilk adımı attığı gündür. 7 düvelin cümle emperyalistlerin silahına, topuna, tüfeğine karşı Tekalifi Milliye ile fedakarlığın doruklarına çıktığı gündür.

103 yıl önce 1919’da Samsun’dan başlayan kurtuluş ateşi İzmir’de 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanmıştı. Şimdi Türkiye İkinci İstiklal günlerinden geçerken büyük zaferimizin ateşi önümüzü aydınlatıyor.

103 yıl önce Bandırma Vapuruyla yolan çıkan Mustafa Kemal’in cesaret ve kararlılığını taşıyan gençlik yine ayaktadır.

19 Mayıs 1919’da Kurtuluş Savaşımızın ilk adımını atan ve Samsun’a çıkan, oradan Sivas’a Erzurum’a uzanan teşkilatçıların, 1920’de milletin kurtuluşu için milletin meclisini kuran iradenin izindeyiz. Adımlarımız onların adımıdır. Yolumuz onların yoludur.

19 Mayıs’ta yeniden hatırlıyoruz ve hatırlatıyoruz:

“Atatürk bir hatıra değil, eylem kılavuzudur.

Atatürk, sınır boylarımızda, Karabağ’da, Kıbrıs’ta Libya’da Mehmetçiğin omuz başlarında bir eylem kılavuzudur.

Atatürk, Doğu Akdeniz’de Karadeniz’de, Ege’de ABD tehditlerine karşı bir eylem kılavuzudur. Atatürk, FETÖ’nün ezilmesinde ve PKK’nın bitirilmesinde eylem kılavuzudur.

Atatürk tam da HDP’nin kapatılmasında bir eylem kılavuzudur.

Fikri hür vicdanı hür, bilimden yana kuşakların yetişmesinde Atatürk eylem kılavuzudur.”

Bazılarının söylediği gibi "Atatürksever" değil Atatürk'ün askerleriyiz.

103 yıl önce vatanımızı çevreleyen düşman bugün de Doğu Akdeniz ve Ege’den Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden bizi tehdit ediyor. Öyleyse yine 19 Mayıs’ta ilan ediyoruz: ABD emperyalizmi de İngiliz emperyalizmi gibi bu topraklardan defolup gidecek. Sınırlarımızda ne ABD ne onun uzantısı terör örgütleri barınamayacak. Bizi mavi vatanımızdan, adalarımızdan tehdit edenler yenilecek. Meclisimizden ihanet içinde olanlar bozguna uğrayacak. PKK’nın uzantısı HDP kapatılacak. İç karışıklık çıkarmaya çalışan işbirlikçiler, foncular başarısız olacak. Karamsar değiliz. Çünkü 19 Mayısları, 23 Nisanları, 30 Ağustosları olan milletler için karamsarlığa yer yoktur. Dünyayı değiştirme ufkumuz 19 Mayıs’ta başlattığımız kurtuluş ateşinden geliyor! Büyük çözüme emin adımlarla yürüyoruz. 19 Mayıs kutlu olsun! 

Tarih:
Diğer Haberler