Bir Demokrasi Aldatmacası: PKK Belediyeciliği

PKK elini kolunu sallayarak belediye kapılarından giremez, meclis kürsülerine çıkamaz, devlet hazinesinin imkanlarını kullanamaz!

Bir Demokrasi Aldatmacası: PKK Belediyeciliği
Tolga Dişçi
Tolga Dişçi
YAZAR

"Biz kimsenin düşmanı değiliz. Yalnız insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız."

Mustafa Kemal Atatürk


Kimlerdir insanlığın düşmanları? Çocukları öldürenler, öğretmenleri öldürenler, şehir merkezlerinde bomba patlatan, asfaltın altına tonlarca mayın döşeyenler; gençleri zorla dağa kaçıran, emekçinin parasını tehditle alanlardır. Aklımıza birileri geldi sanıyorum. ABD emperyalizmi ve onun araçları on yıllardır, ülkemizin de içinde bulunduğu gelişen dünyanın ülkelerine saldırıyor. ABD’nin kara gücüm dediği1 PKK da onu temsilen bu bahsettiğimiz saldırıları Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına ve Türk milletinin bütünlüğüne kasten yürütüyor. Türkiye Cumhuriyeti devleti ise ABD ve onun ülkemizin varlığına yönelen tüm tehditlerine karşı büyük bir savaş veriyor.

Bu çetin savaşta düşman sık sık kılık değiştirmeye çalışıyor. Kah eline saz alıyor, kah çocukları severken fotoğraf çektiriyor; kah milletvekili kılığına giriyor, kah belediye başkanı oluveriyor, hatta bakıyoruz bazen seçilmeden bile sözde “eş” sıfatıyla belediye başkanı olabiliyor. Sanıyor ki, bu fotoğraflar Mehmetçiğe kurşun sıktığı kanlı ellerini medya önünde temizleyecek, sanıyor ki bu fotoğraflar Eren Bülbül’ü şehit ettiğini ve yüzlerce bebek ve çocuğu katlettiğini gizleyecek.

İşte Türk gençliğine burada bu maskeleri açığa çıkarma, kılık değiştirenlerin esas kimliğini ortaya koyma ve Türkiye Cumhuriyeti’nin verdiği savaşta yerini alma görevi düşüyor. Bu görev bize, milletimizin her ihtiyacı olduğunda en öne atılan ve mücadeleye tereddütsüz katılan büyük vatansever gençlik mirasımızın bir armağanı.

Bu savaşın bir devamı dün yaşandı, HDP’nin üç büyükşehir belediyesinde, belediye başkanlarının yerlerine kayyumlar atandı. Başta tabii ki HDP olmak üzere kimi çevrelerde bunun “millet iradesine bir darbe” olduğuna dair propagandalar yapıldı, bunlar tutmayınca atanan kayyumun “Atatürk portresini indirttiği” yalanları kısa bir video aracılığıyla kamuoyuna servis edildi. Bu operasyonların aslında ne olduğunu ve neden yapıldığını inceleyelim.

Karar Türk Yargısınındır

Yapılan atamalar Belediyeler Kanunu’nun “Görevleriyle ilgili bir suç nedeniyle haklarında soruşturma veya kovuşturma açılan belediye organları veya bu organların üyeleri, kesin hükme kadar İçişleri Bakanı tarafından görevden uzaklaştırılabilir.” Şeklindeki 47.maddesine dayandırılmaktadır. Üç eski belediye başkanı da bu tarifteki duruma uygundur.

Ahmet TÜRK, Bedia ÖZGÖKÇE ERTAN ve Adnan Selçuk MIZRAKLI hakkında “Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetme”, “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma”, “Terör Örgütü Propagandası Yapmak”, “Suçu ve Suçluyu Övmek” suçlarından 2006-2019 yılları arasında başlamış ve sürmekte olan toplamda 18 soruşturma ve 4 kovuşturma vardır. Ayrıca, bu belediye başkanları, belediye yönetiminin yasal esaslarına aykırı olacak şekilde, seçilmemiş birer kişiyi sözde “eş başkan” olarak atamış, belediyeyi temsilen bu kişilerin belediye başkanı sıfatıyla çalışmasına olanak vermiştir. Bu görevlendirme, kanunların açık ihlalidir. Türkiye’de yerel yönetimler yerel işlerde inisiyatif sahibidirler ancak bunları yaparken ülkemizin anayasasını ve yönetim şeklini ihlal edemezler. Türkiye’nin bütün şehirleri başkentten, vatanımızın bütünlüğüne uygun şekilde yönetilir.

HDP Belediyeleri, PKK için Çalışıyor

HDP tarafından yönetilen bu belediyelerin bazı icraatlarını inceleyelim.

Ahmet Selçuk MIZRAKLI, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni yönettiği sırada, Diyarbakır’daki İyaz bin Ganem Caddesi’nin isminin, teröre yardım ve yataklık suçuyla yargılanan ve on dokuz yıl hapis yatan, PKK’nın yayın organı Özgür Gündem yazarı İlhan Diken’in ismiyle değiştirilmesine karar verildi, bu karar valilik tarafından bozuldu.2 Güvenlik güçlerince girdiği çatışmada ölü olarak ele geçirilen terörist Okan Emektar ve terör örgütünün şehir yapılanması YDG-H içinde faaliyet yürütürken hendek operasyonları sırasında güvenlik güçlerimizle girdiği çatışmada Cizre'de öldürülen terörist Abdullah Özgül‘ün mezarlarını ziyaret etti.3

Adnan Selçuk MIZRAKLI ve ilçe belediye başkanlarının 5 Nisan 2019 tarihinde katıldığı HDP'nin seçim sonucu kutlama programında terör örgütü elebaşını öven sloganlar atıldı, teröristlere sözde saygı duruşunda bulundu ve terör örgütü marşı söylendi.4

Ahmet TÜRK, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine gelir gelmez, ilk iş olarak MARSU Genel Müdürlüğü'nde aralarında şehit yakınlarının da bulunduğu 30 personeli işten çıkardı. Temizlik, şoför, ziraat teknikeri, mimar, psikolog ve inşaat mühendisi gibi çeşitli görevlerdeki 30 işçinin arasında şehit Abdulkadir UĞURLU'nun kız kardeşi Ayşe UĞURLU ŞİMDİ, ağabeyi PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan ve hala bulunamayan Ebru KAYA ve dayısı Kıbrıs Gazisi olan Mehmet Beşir ATAKAT da bulunuyor.5 2016 yılında HDP’li Diyarbakır Belediyesi tarafından yapıldığı gibi, burada da, işten atılan şehit yakınlarının yerine dağda olan ya da tutuklu bulunun PKK’lılar ve yakınları yerleştiriliyor. Diyarbakır Belediyesi’ne yapılan operasyonda bulunan bir dilekçede “bu aile bizim tutuklu ailesidir” yazısıyla karşılaşıyoruz.

Ayrıca, Ahmet Türk göreve gelmesini takiben, gençleri sanatın ve sporun birçok dalında eğiten Gençlik Merkezleri’ni ve KodlaMardin ismiyle 8-14 yaş arası yüzlerce öğrenciye hizmet veren ve onların kodlama eğitimini ücretsiz olarak almasını sağlayan Kodla Mardin Merkezini de kapattı.

Ahmet Türk’ün taşeron işçi alımı, araç kiralama, belediyeye ait kafe ve çay bahçelerinin işletildiği, çeşitli kalemlerde alımların yapıldığı ve 2 bine yakın personelin çalıştığı belediyenin şirketi Mardin Kent A.Ş'de genel müdür olarak atadığı kişi ise HDP’nin Diyarbakır eski il eş başkanı Cebbar LEYGARA. Cebbar LEYGARA birçok kez terörle ilgili suçlardan yargılandığı ve tutuklandığı gibi Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “terör örgütü yöneticiliği” suçlamasıyla açılan davada da tutuklanmıştı.6 Bunun yanında, 2018 yılında Tunceli Nazımiye kırsalında çatışmada etkisiz hale getirilen Zagros Bahoz kod adlı Ali ETE’nin kardeşi olan ve terör suçları nedeni ile kamudan ihraç edilen ve terör suçları nedeniyle Mardin 3. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanması hala devam eden Enver ETE’yi de kendine danışman olarak atadı.

Soldan İkinci: Ahmet TÜRK
Soldan İkinci: Ahmet TÜRK

Van Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Bedia ÖZGÖKÇE ERTAN’ın da Arzu Bilmez, Ahmet Demirağaç, Nuhari Yacan, Mehmet Şerif Akdoğan, Miraz Başak gibi birçok teröristin cenazesine katıldığı ve PKK eylemlerine destek verdiği biliniyor.

Daha önceden de kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi’nde 2016 yılında, teröristlerin Van İpekyolu’nda öğrencilerin geçiş güzergâhına yerleştirdiği patlayıcıyla hazırlanan tuzak fark edilerek imha edilmiş, bomba döşendikten sonra HDP’li belediyenin kabloların üzerine parke yerleştirip tuzağı gizlediği ortaya çıkmıştı.7

HDP’nin PKK’ya yaptığı yardımların, desteklerin ve onu büyütmek için gösterdiği çabanın örneklerini çoğaltabiliriz. Bu örneklerin çok fazla olmasının sebebi, HDP’nin hayırseverliği değildir, zira öyle olsaydı bu hayırseverlik ABD’den binlerce tır silah alan PKK’ya gitmezdi herhalde. Hayır bu örneklerin bu kadar çok olmasının sebebi, HDP’nin bir uzantı olarak PKK ile aynı şey olmasıdır. HDP, eşittir PKK’dır.

Bin Gerçeği Bir Yalan Örter Mi?

HDP’li belediye başkanlarının görevden alınması ve yerlerine kayyumlar atanması sonucu, bu olaya Atatürkçüler içinden bir karşıtlık örgütleme amacı güdenler, “kayyum, Atatürk fotoğrafını kaldırdı” yalanını servis ettiler. Bunların hepsi, yukarıdaki suçları Atatürk’ü kullanarak ve milletimizin hassasiyetlerine dokunarak örtmek içindi. Yalancının mumuysa yatsıya kadar bile yanmadı. Fotoğrafta da gördüğümüz gibi, Atatürk’ün fotoğrafı kaldırılmıyor, asıl yerine baş köşeye asılıyor. Hatta asıldıktan bir süre sonra, eski küçük fotoğraf, yeni daha büyük olan bir resimle değiştiriliyor.

Atatürk’ün fotoğrafları kaldırılsın, ismi silinsin diye hayal kuranlar, kurdukları hayal gerçek olsun o kadar istiyorlar ki, gördükleri küçücük bir videoyla tüm Atatürkçüleri de bu hayale ortak etmeye çalışıyorlar. Hiç hevese kapılmasınlar, Türkiye’yi Atatürk’ün ilkeleri, fikirleri ve eylemliliği yönetiyor, Atatürk, Türkiye gemisinin kaptan köşkünden vatan mücadelemizde yine en önde yürüyor. HDP’ye yapılan operasyonlar da bunun en büyük göstergelerindendir.

Mehmetçiğimiz, terör örgütü sınırımızdan geçmesin diye canını ortaya koyarak savaşmakta ve şehit düşmektedir. Mehmetçiğe kurşun sıkan PKK elini kolunu sallayarak belediye kapılarından girmemeli, meclis kürsülerine çıkmamalı, devlet hazinesinin imkanlarını kullanamamalıdır. PKK’ya yasal yollar açan bu imkanların durdurulması için HDP kapatılmalıdır. Çünkü vatanımız ve milletimiz, dünyanın en büyük teröristi ABD’ye karşı verdiği savaşı yalnız sınır boylarında değil, üniversite sıralarında, fabrikalarda, mahkeme salonlarında, belediye binalarında ve birçok yerde daha vermektedir.

Bu savaşta, Türk ordusu, Türk yargısı, Türk gençliği ve topyekün Türk milleti omuz omuzadır. Türk gençliği olarak, vatanımız için her alanda verilen mücadelenin yanındayız. Kahraman Mehmetçiğimize ve büyük milletimize söz veriyoruz, vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin birliği için verdiğimiz mücadeleyi başarıya ulaştıracağız!

 

Tolga DİŞÇİ

TGB Ankara İl Yöneticisi


DİPNOT:

1- http://www.aydinlikgazete.com/dunya/obama-pkk-kara-gucumuz-h73476.html

2- https://www.artigercek.com/haberler/valilik-ilhan-diken-in-adi-caddeye-verilemez-suc-islemis

3- https://www.iha.com.tr/haber-gorevden-alinan-diyarbakir-belediye-baskaninin-teror-orgutu-ile-baglantisi-796021/

4- https://twitter.com/trthaber/status/1114096085394427904?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1114276806964797442&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.aydinlik.com.tr%2Fvatan-partisi-4-ay-once-kayyum-gelecek-demisti-politika-agustos-2019-1

5- http://www.diyarbakirsoz.com/gundem/mardinde-351ehit-yak305nlar305n305n-i351ten-c305kar305lmas305na-tepki-195050

6- https://www.takvim.com.tr/guncel/2019/04/29/teror-sicili-kabarik-cebbar-leygara-belediye-sirketine-mudur-oldu

7- http://www.milliyet.com.tr/gundem/ogrenci-servisine-pkk-dan-hain-tuzak-2227518

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler