Gaffar Okkan Mücadelemizde Yaşıyor

Teröre savaş açan Gaffar Okkan'ın mücadelesini bugün terörün siyasi uzantısına kepenk kapattıran korkusuz annelerimiz sürdürüyor.

Gaffar Okkan Mücadelemizde Yaşıyor
Mete Utku Kılıç
Mete Utku Kılıç
YAZAR

1952 yılında Sakarya'nın Hendek ilçesinde doğan Ali Gaffar Okkan; 1970'de polis kolejinden, 1973'de ise akademiden mezun olarak görev hayatına başladı. Çeşitli yerlerde görev yaptıktan sonra 1993 yılında, henüz 41 yaşında Kars Emniyet Müdürü oldu. Halkla devletin arasının açıldığı, terörün had safhada yaşandığı, faili meçhul cinayetlerin arttığı bir dönemde, 1997 yılında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğüne atandı.

Gaffar Okkan bölücülüğe karşı halk kazanılmadığı takdirde silahlı mücadelenin yetersiz kalacağını biliyor ve bu kapsamda çalışmalar yürütüyordu. Samimi bir Atatürkçü, halkın içerisinden gelen ve halk adına çalışan gerçek bir halkçıydı. Emperyalizmin politikalarıyla yıllar boyu Türk ve Kürt halkları arasına suni bir ayrım yerleştirilmeye çalışıldı. Kontrgerilla ve yanlış terörle mücadele metotları, halkı devlete küstürdü. Gaffar Okkan, bölücülere ve teröre aman vermezken yerel halka devletin sıcak ve samimi yüzünü gösterdi, halkla devlet arasında köprü görevini üstlendi. İnsanların polise bakış açısını, yaklaşımını değiştirdi. Vatandaşlara olan yaklaşımında araya bürokratik bağlar ve gereksiz prosedürler koymadı, halkın arasına karıştı ve herkesle samimi ilişkiler geliştirdi. Atatürkçü olduğunu iddia eden bazı kimseler gibi halka üstten bakmadı, küçümsemedi. Rüşvet alan ya da yaptığı kudretli görevin bilincinde olmayan polislere karşı çok ciddi bir mücadele yürüttü, kendi ideallerini ve yaklaşım tarzını birlikte çalıştığı tüm polislere benimsetmeye çalıştı.

GAFFAR OKKAN TÜRKİYE'Yİ BÖLMEK İSTEYENLERİN HEEDEFİNDEYDİ

Gaffar Okkan döneminde Diyarbakır'da Hizbullah'a karşı birçok operasyon gerçekleştirildi, birçok faili meçhul cinayet çözüldü, örgüt bitme noktasına getirildi ve Hizbullah tehdidi çoğunlukla bastırıldı. Gaffar Okkan, aynı cesaret ve kararlılıkla PKK terörünün de üzerine gitti. PKK'nın ne dağlarda ne de halk nezdinde mevzi kazanmasına izin vermedi. Bu faaliyetleriyle halkı kazandı, terörü bitirme noktasına getirdi. Bu yüzden emperyalizm ve işbirlikçileri, Gaffar Okkan'ı ortadan kaldırma planları yaptı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan, 19 yıl önce hain bir suikast sonucu aramızdan ayrıldı. Gaffar Okkan'dan ve yapabileceklerinden korktular, bu yüzden hedef olarak seçtiler ve 20 kurşunla, kalleşçe katlettiler. Emperyalizm, Gaffar Okkan'ı öldürerek mücadelesini baltalamaya çalıştı ancak binlerce Gaffar Okkan yarattı.

Gaffar Okkan'dan önce kolluk kuvvetleriyle göz göze bile gelmek istemeyen Diyarbakır halkı, Gaffar Okkan suikasta kurban gidince kepenkleri kapattı, binler cenazeye koştu, Kürtçe ağıtlar yakıldı ve meydanlar "Kahrolsun Katiller!’’ sloganlarıyla yankılandı. Dahası, yeni doğan binlerce bebeğe Ali Gaffar adı verildi.

Yanındaki beş polis memuruyla birlikte şehit edilen Gaffar Okkan'ın mücadelesi ise bugün; HDP Diyarbakır il binası önünde terörden ve siyasi uzantısından hesap soran anneler tarafından yürütülüyor. Teröre savaş açan Gaffar Okkan'ın yerini; terörün siyasi uzantısına kepenk kapattıran korkusuz annelerimiz aldı. Ve annelerimizin bu nöbeti; HDP'nin kapatılacağı, evladı PKK tarafından kaçırılan her ailenin evladına kavuşacağı ve Diyarbakır'ın terörden arınacağı güne kadar sürecek!

Gaffar Okkan'ın mücadelesi aynı zamanda, çözüm süreci sırasında üniversitelerimizde mevzi kazanmaya çalışan teröristlere, PKK paçavralarıyla okullarımızı kirletmeye çalışan hainlere izin vermeyen TGB saflarında sürüyor. TGB, Edirne'den Kars'a tüm üniversitelerde bölücülüğe karşı Gaffar Okkan ruhuyla ayakta! Okkan'ın bize bıraktığı mücadele mirasıyla, Türk gençliği olarak Gaffar Okkan'ın yolunda, Diyarbakır annelerinin yanındayız!

Mete Utku Kılıç

TGB Sakarya İl Başkanı

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler