HDP ve PKK İçin Sonun Başlangıcı

Mehmetçiğin kararlı mücadelesiyle köşeye sıkışan PKK'nın gözü HDP’de, umutları ise ABD’de. Silahla boğulan PKK, HDP ile nefes almaya çalışıyor.

HDP ve PKK İçin Sonun Başlangıcı
İlyas Yılmaz
İlyas Yılmaz
YAZAR

Silivri zindanlarının yıkılması, Ergenekon ve Balyoz kumpaslarının çökmesi ile birlikte bileklerindeki Atlantik zincirlerinden kurtulan Türkiye, birçok cephede emperyalizme ve onun piyonlarına karşı İkinci İstiklal Savaşını vermektedir. BOP haritasına gömülen ABD, Türkiye’nin Vatan Savaşı sürecine engel olmak için bütün piyonlarını öne sürüyor. Yaptırım tehditleri ile Türkiye’yi dizginlemeye çalışıyor. HDP’nin kapatılması sürecine engel olmak, Türk ordusunun pençesini “kara gücüm” dediği PKK’nın üzerinden çekmek için tüm gücüyle saldırıyor ve saldırmaya da devam edecek. ABD’ye ve piyonlarına cevabımız nettir:
“Felek her türlü esbâb-ı cefasın toplasın gelsin, Dönersem kahbeyim millet yolunda bir azîmetten.”

2021 Yılı PKK’nın Gördüğü Son Yıl Olacak!
Bölücü terör örgütü PKK ve onun uzantılarına karşı 35 yılı aşkın bir süredir mücadele veren Türk ordusu, bugün en kararlı ve başarılı mücadelesini sürdürmektedir. 24 Temmuz 2015 tarihinden bu yana TSK’nın nefesini ensesinde hisseden PKK’yı korkunun dağları sardı. Korkmakta da çok haklılar çünkü Mehmetçik, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar düşmana korku, dosta güven vermeye devam edecek. Ülkemizin terörle mücadelede geldiği nokta çok kritik. 24 Temmuz 2015’ten 31 Aralık 2020 tarihine kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı, Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar’ın açıkladığı verilere göre 30 bin 416 oldu. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ise 30 Aralık 2020’deki açıklamasında Türkiye’deki PKK’lı terörist sayısının 320’nin altında olduğunu söyledi. Bu sayılar şunu açık ve net bir şekilde ifade ediyor ki 2021 yılı PKK’nın gördüğü son yıl olacak.
Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı silahlı mücadelede başarılı olamayacağını gören PKK örgütsel olarak köşeye sıkıştı. Gözü HDP’de, umutları ABD’de. Silahlı mücadelede kaybedince siyasi alanda HDP ile nefes almaya çalışıyor. Yıllardır insan hakları, demokrasi, barış, özgürlük kavramlarının arkasına sığınan HDP ise mecliste, sokakta, medyada; her yerde PKK’ya nefes olmaya çalışıyor. PKK’ya vurulabilecek en büyük darbe nefesinin kesilmesi, HDP’nin kapatılması ile olacaktır.

HDP Kapatılırsa Ne Olur?
Son yıllarda yaşanan gelişmelere bakınca, devlet ve millet olarak HDP’ye karşı bir mücadele içerisine girdik. PKK’ya sağladığı hizmetlerin bedelini ödetme yönünde önemli adımlar attık. Sırtını PKK’ya, YPG’ye dayayanlar artık Silivri’nin duvarlarına sırtını yaslıyorlar. 6-7 Ekim olaylarının baş mimarı Selahattin Demirtaş, sazını televizyon programlarında değil, dört duvar arasında çalıyor. Bugün televizyon programlarının gündeminde HDP’nin kapatılması maddesi yer alıyor. Bunların hepsi ve daha fazlası HDP’nin kapatılmasına zemin hazırlayan önemli gelişmeler fakat HDP mecliste var oldukça, siyasi parti olarak varlığını sürdürdükçe PKK ile mücadele nihai zafere ulaşmayacaktır.

HDP’nin kapatılmasının getireceği sonuçları daha iyi anlamak için terörden arındırılmış belediyelerde, belediye başkan vekillerince yapılan hizmetleri incelemekte fayda var. HDP’li belediye başkanları tarafından terör örgütüne giden kaynakların, başkan vekili görevlendirilmesiyle halkın hizmetine sunulması neticesinde 172 km sıcak asfalt ve 2.245 km stabilize yol yapımı, 710 km içme suyu şebekesi, 61 adet içme suyu kuyusu ve 13 adet içme suyu ve atık su arıtma tesisi inşası, 430 km kanalizasyon şebekesi, 229 adet aile çay bahçesi-çocuk parkı, 198 adet taziye evi yapımı/bakımı, 431.473 adet ağaç dikimi, 10 adet gençlik merkezi ve 22 adet kadın kültür merkezi inşası gibi hizmetler sağlanarak şu ana kadar toplamda 1.7 milyar TL yatırım gerçekleşmiştir. Bu dönemde ayrıca piyasaya olan borcun 1.5 milyar TL’si ödenmiştir. (1) İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun söylediği gibi: ‘‘Paralar PKK’ya gitmiyor, millete gidiyor.’’ Halkın hizmetine sunulan bütün bu projeler, sadece kayyum atamalarından sonra yaşanan sonuçlar. Belediyelerin PKK’nın siyasi ayağı HDP’den, terörden temizlenmesi sonucu yaşanan gelişmeler bu denli halka huzur veriyorsa, HDP’nin kapatılmasından sonra ülke genelinde yaşanacak huzur, güvenlik ve refah ortamı ne denli büyük olur?
HDP kapatılırsa; Mehmetçiğin PKK ile savaşı nihai zafere ulaşır. 36 yıldır varlığını sürdüren PKK kazdığı hendeklere gömülür.
HDP kapatılırsa; ABD kaybeder! Doğu Akdeniz’de, Kafkaslarda kaybeden ABD, Suriye’nin kuzeyinde kaybeder. PKK, hayalini kurduğu sözde Kürdistan’ı, yani aslında İkinci İsrail’i, ancak kâğıt üzerinde çizer ama onu da Türk milleti yırtıp atar.

HDP kapatılırsa; Diyarbakır’da, Şırnak’ta, İzmir’de evlat nöbeti tutan annelerimiz evlatlarına kavuşur. 15, 16 yaşlarındaki o çocuklar vatanlarına kavuşur.
HDP kapatılırsa; her yıl hazineden HDP’ye ayrılan bütçe, Türk milletinin hizmetine harcanır. Çiftçimizin, emekçimizin üretmesi için harcanır.
HDP kapatılırsa; Selahattin Demirtaş’ın siyasi çizgisini beğenenler, kahvaltı davetini kabul edenler kaybeder, Leyla Zana’ya övgüler dizenler kaybeder, PKK’ya terör örgütü diyemeyenler kaybeder. HDP kaybederse, Biden tayfası kaybeder!

Saydığımız bu koşulların hepsi gerçekleşecek. HDP kaybedecek; Mehmetçik kazanacak, Diyarbakır annelerimiz kazanacak, çiftçimiz, emekçimiz, sanayicimiz ve yatırımcımız kazanacak.

2021 yılı HDP için sonun başlangıcı olurken Türkiye için yeni zaferlerin yılı olacak.


İlyas Yılmaz
TGB Muğla İl Yöneticisi

Kaynakça
1. Terörden Arındırılmış Belediyeler ve Hizmetleri. www.icisleri.gov.tr. 23 11 2020.

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler