HDP’ye Merhem Olan Mermi

ABD’nin piyonları bir kez daha görecekler, Türkiye bu provokasyonlara gelmeyecek. Milletin talebi yerine getirilecek ve terör partisi HDP kapatılacak.

HDP’ye Merhem Olan Mermi
Ata Pelvanoğlu
Ata Pelvanoğlu
YAZAR

Geçtiğimiz gün HDP İzmir İl Başkanlığı’na düzenlenen saldırıda bir vatandaşımızı kaybettik. Ailesine baş sağlığı diliyoruz. Terörle mücadeleyi dahi “insanı yaşatmak” için veren bizler, elbette bu saldırının karşısındayız.
Bu olay, bir saldırganın bir insanı öldürmesinin çok ötesinde anlamlar taşıyor. Türk milleti, 6-7 Eylül olaylarından bugüne, `77 1 Mayıs’ında, Sivas’ta, Başbağlar’da, Gazi Mahallesi’nde, Bahçelievler’de ve daha birçok yerde bu ve buna benzer Gladyo eylemlerine tanık oldu. Geçtiğimiz 20 yıl içinde, milli devleti mahkum etmek, Ergenekon/Balyoz davalarını “delillendirmek” için gerçekleşen, Hrant Dink cinayeti, Zirve Yayınevi Saldırısı, Umut Kitabevi’nin Bombalanması, Danıştay Saldırısı gibi eylemler hafızalarımızda taze.
15 Temmuz’a zemin oluşturmak ve Türkiye’nin PKK/FETÖ terörüyle mücadelesini engellemek için gerçekleştirilen Tahir Elçi Suikastı, Suruç, Güvenpark, Genelkurmay, Ankara Gar, İzmir Adliyesi, Beşiktaş, Kayseri Komando Tugay’ı, Reina Gece Kulübü gibi saldırılar, bugüne ışık tutuyor.

Gladyo, Eylemlerini Önceden İlan Eder
Dün yaşanan saldırının biraz öncesini inceleyelim. AA muhabiri, Viranşehir savcısı, amiral bildirisi, mafya Sedat Peker ve son olarak dün yaşanan HDP’nin İzmir İl binasına yapılan saldırı Türkiye’ye karşı güvensizlik ortamını sunmak için yapılan eylemlerdir. Türkiye’ye belli aralıklarla operasyon çekmeye çalışanlar ABD’ye kendilerini kanıtlamaya çalışmaktadır. ABD’nin desteği ile iktidara gelmeye çalışanlar Gladyo’nun artıkları ile çalışmaktadır. 20 yıldır ABD’den Türkiye karşıtı tüm işlerde karşımıza çıkan Eymür yine bu meselede karşımıza çıkıyor. En iyi yaptığı işi yaparak “siyasi cinayetler başlayacak” diyerek provokasyon vazifesini yerine getirdi. Gladyo’nun yani ABD’nin oyuncağı haline gelenler artık son oyunlarını oynuyorlar. Bu saldırılarla Gladyo ile mücadele eden Türkiye’yi  içeriden karıştırmak istiyorlar. İç karışıklık çıkartmaya çalışıp Türkiye’yi dış müdahaleye açık hale getirmeye çalışıyorlar. Türkiye oynanan bu oyunlara karşı Gladyo’ya karşı dimdik ayaktadır.

3 Ağızdan Tek Ses: Can Güvenliği Yok
Sedat Peker videosunda “siyasi cinayetler olabilir” söylemi, arkasından yine Gladyo’nun kemiklerinden Mehmet Eymür’ün “Siyasi cinayetler olacak” açıklaması, iki gün önce Kılıçdaroğlu’nun “kimsenin can ve mal güvenliği yoktur” demesi bu olayda anlam kazanmaktadır. PKK’nın bittiği HDP’nin kapatılma noktasına geldiği bu süreçte yapılan bu saldırı HDP’ye merhem olmak için yapılan bir saldırıdır. Yani Türkiye’ye bir saldırıdır. Bu eylem ve öncesinde saydığımız olaylar Türkiye’de iç karışıklık yaratmak, huzursuzluk yaratmak için yapılan yaratıcı yıkıcılık faaliyetlerdir.

Yalnız Bırakılan “Kurban”
Yapılan saldırı sonrasında HDP eş başkanının yaptığı açıklamaya göre o gün 40 kişilik bir toplantı olacakmış ve o toplantıyı iptal etmişler. Buradan soruyoruz o toplantıyı neden iptal ettiniz? İstihbaratınız mı vardı? Bu saldırıya nereden bakarsak bakalım HDP’yi mağdur ve meşru olarak gösterme sonucunu doğuruyor. Bu suikastı gerçekleştirenler HDP’yi kucaklayan ve onu kurtarmaya çalışanlarla aynı merkezden yönetilmektedir. Yaşanan bu olay Biden tayfasının erken seçim ısrarı ile bire bir örtüşen bir olaydır. Devlet vatandaşın canını koruyamıyor algısı yaratılarak erken seçime gidilmek isteniyor. Bu olaylarda her zaman milli güçleri bölmek isteyen, Türkiye’de karışıklık yaratmak isteyen güçlerin seslerini duyuyoruz.

Sözde “Milliyetçi” Özde İş Birlikçi Bir Tetikçi
Yaşanan bu olayı Hrant Dink suikastı olayına benzetebiliriz. O suikastı FETÖ yani ABD gerçekleştirdi. Suikasttan sonra da Türk bayrağı önünde fotoğraflar verdirdi. Yani “bu tarz suikastları milliyetçiler, vatanseverler yapar” algısını yaratmak için o poz verdirildi. Daha sonra eylemi planlayanın Ramazan Akyürek’in başında olduğu Fethullahçı Gladyo olduğu ortaya çıktı. Yine yaşanan bu olayda da “milliyetçi bir vatandaş öldürdü” algısı yaratılmaya çalışılıyor.

Kesinlikle Plansız ve Bireysel Bir Eylem Değil
Ancak bir insan girdi ve kişisel olarak saldırdı düşüncesi hepimizi yanlışa sürükler. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bu suikast devlete “katil” denmesi için gerçekleştirildi. HDP’ye kalkan olmak için gerçekleştirildi. HDP’yi mağdur olarak göstermek için gerçekleştirildi. Tüm bu olgulara baktığımız zaman görüyoruz ki bu saldırı kesinlikle plansız bir saldırı değildir. Türkiye PKK’ya karşı içeride ve dışarıda büyük başarılar elde ederken yapılan bu oyunlar ilk değildir. Kahraman Türk polisinin ve ordusunun başarıyla gerçekleştirdiği Hendek Operasyonlarını hatırlayalım. PKK’yı hendeklere gömerken yine “katil devlet” çığırtkanları meydandaydı. Bugün de yaşanan bu olay üzerine HDP bazı şehirlerimizde “katil devlet” sloganları ile yürüyüşler yapmaya çalıştılar.  O gün hendeklere gömüldüler bugün o hendeklerden çıkmaya çalışıyorlar. Türkiye’de kimsenin gücü PKK’yı hendeklerden çıkartmaya yetmez. ABD’nin piyonları bir kez daha görecekler ki Türkiye bu provokasyonlara gelmeyecek. Milletin talebi yerine getirilecek ve terör partisi HDP kapatılacak.

Gladyo HDP’yi Kurtaramayacak
Kurban Edilen Vatandaşlarımız Özgürleşecek
Diyarbakır’da 2019’dan beri nöbet tutan aileler HDP’ye karşı büyük zaferler elde ediyor. Yine geçtiğimiz aylarda Şırnak’ta, İzmir’de, Hakkari’de, Van’da, Almanya’da aileler çocuklarını dağa kaçıran HDP/PKK’ya karşı nöbete başladı. Son olarak ise geçtiğimiz günlerde Yargıtay Baş Savcılığı terör partisi HDP’nin kapatılması için dava açtı.
Görüyoruz ki HDP/PKK kaybettikçe Türk milleti kazanıyor. Artık Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde çocuklar bombalardan kaçmak zorunda kalmıyor. Yaşıtlarımız okuldan geri kalmak zorunda kalmıyor. Spora, eğitime ve bilime yöneliyorlar. Tüm yaşanan bu olaylar ve devletimizin gerçekleştirdiği operasyonlar sayesinde artık terörün kökü kazınıyor ve PKK kaçacak delik bulamıyor.
Terör örgütünün silahlı gücüyle Mehmetçiğimiz savaşırken siyasi ayağı ile de yargımız mücadele etmektedir. Türkiye’nin FETÖ’ye, PKK’ya ve bunların arkasındaki güç olan Amerika’ya karşı verdiği mücadeleyi sekteye uğratmak için yapılan bu hamleler işe yaramayacaktır. Türk milleti HDP’nin kapatılmasında kesin karardadır. HDP kapatılacaktır.  HDP’yi kurtarmak için gerçekleştirilen saldırıya karşı, HDP hızla kapatılmalıdır.
Eren Bülbül’e, Aybüke Yalçın’a, Fethi Sekin’e, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na sözümüz var. HDP kapatılacak PKK’nın kökü kazınacak! Dağa kaçırılan, kurban edilen, ateşe sürülen vatandaşlarımız da celladından kurtulacak!

Ata Pelvanoğlu
TGB Eskişehir İl Başkanı

Tarih:
Diğer Haberler