Uğur Mumcu anmasında Uğur Mumcu yok!

sözde Atatürkçülerin anmalara bakalım. Hakikat yok! Kimin öldürdüğü yok! Neden öldürüldüğü yok! 6 Ok yok! Emperyalizmle amansız mücadelesi yok!

Uğur Mumcu anmasında Uğur Mumcu yok!

YAZAR

Uğur Mumcu bundan 29 yıl önce 24 Ocak 1993 günü ABD Gladyosu tarafından şehit edildi. Bedenen aramızdan ayrılsa da Uğur Mumcu’nun fikirleri hala yolumuzu aydınlatıyor.

DAVA ADAMI UĞUR MUMCU
Uğur Mumcu’nun hayatı her açıdan önemli örneklerle doludur. Hayatının her anında yazdıklarıyla, söyledikleriyle ve en önemlisi yaptıklarıyla Türk milletine ve gençliğe örnek olmuştur. Cumhuriyet Devrimlerinin kalesi olarak yaşamıştır. Hayatını Türkiye’nin bağımsız, başı dik yaşama mücadelesine ve Atatürk Devrimlerine adamıştır.

Uğur Mumcu sadece gazeteci değildir. Uğur Mumcu dava adamıdır. Mumcu’ya yalnızca gazeteci demek, parçası olduğu büyük mücadeleyi hiç anlamamak demektir. “Kendimiz gibi yaşayan binlerce yoksulun yüreğini, yüreğimizde yaşayarak katıldık o büyük kavgaya… Kurtuluş Savaşı’nda emperyalizme karşı dalgalandırdığımız bayrağımızı daha da dik tutabilmekti bütün çabamız…”

İşte Uğur Mumcu’nun ağzından hayat felsefesinin özü!

Uğur Mumcu’nun gazeteciliği Türk aydınının namus birikiminin en güzel örneklerindendir. Kalemi ABD emperyalizmi ve taşeronlarına karşı kılıçtan keskindir. Cesareti Çanakkale Savaşı’nda tüfeğe karşı süngü hücuma kalkan Mehmetçik gibidir. Kararlılığı, “Ya İstiklal Ya Ölüm” kararlılığıdır. Mumcu hep hakikatin peşinde koşmuştur. Ona göre hakikat Türk milletinin emperyalizme karşı bağımsızlık bayrağını dik tutma mücadelesi içinde vardır.

EMPERYALİZME GÖRE 'SAKINCALI PİYADE'
Amerikan emperyalizmi Türkiye’yi teslim alabilmek için Uğur Mumcuları, Ali Gaffar Okkanları, Eşref Bitlisleri, Ahmet Taner Kışlalıları, Bahriye Üçokları ve nice aydınlarımızı hedef aldı. Emperyalizm önce Mumcu’yu “Sakıncalı Piyade” ilan etmiştir. Çünkü ABD’nin ülkemizi bölme projelerine, Kukla Kürdistan planlarına, Türk ile Kürt’ü birbirine düşürme oyunlarına canıyla ve kanıyla karşı çıkmıştır. 

Uğur Mumcu’nun özü de sözü de budur.

Uğur Mumcu 200 yıllık vatan ve hürriyet davasını bugüne taşıyan Jön Türklerdendir.

Fakat emperyalizm piyonları eliyle bugün bu mirasın içini boşaltmaya çalışmaktadır. 

MUMCU ANMASINDA UĞUR MUMCU YOK!
24 Ocak’ta sözde Atatürkçülerin sosyal medya hesaplarından yazdıklarına, anmalarda yaşlı gözlerle yaptıkları konuşmalara bakalım. 

Uğur Mumcu anılıyor fakat hakikat yok!

Uğur Mumcu’yu kimin öldürdüğü yok!

Uğur Mumcu’nun neden öldürüldüğü yok!

Uğur Mumcu’nun miras bıraktığı 6 Ok yok!

Uğur Mumcu’nun emperyalizmle amansız mücadelesi yok!

PKK ve siyasi uzantısı HDP’ye tavır yok!

FETÖ’ye savaş açmak yok!

Türkiye’nin 2. İstiklal Savaşı’nda başarıya ulaşması için sarf edilen sözler, yapılan eylemler yok!

Uğur Mumcu’nun Atatürkçülüğü, devrimciliği yok!

Kısacası ideolojik duruşu, emperyalizme karşı cesareti, gerçeğe sadakati yok. Aslında Uğur Mumcu yok!

MIZRAK ÇUVALA SIĞMAZ, SIĞMIYOR!
ABD’nin ülkemizi kuşatma planları, kaos tertipleri, iktidar senaryoları ile karşı karşıyayız. Çünkü Türkiye artık “hizadan çıktı”. Türkiye, Uğur Mumcu’nun hayatını adadığı mücadelede büyük zaferlerin eşiğindedir. ABD Gladyosu’nun devletin içinden söküp atıldığı, FETÖ’nün hapishanelere tıkıldığı, PKK’nın hendeklere gömüldüğü günlerdeyiz.
 
Türkiye, Atatürk devrimlerini tamamlama iklimi içerisindedir.

Türkiye, Uğur Mumcuların günlerindedir. 

Nazım Hikmet “Ellerinize ve Yalana Dair” şiirinde 

“antenler yalan söylüyorsa,

yalan söylüyorsa rotatifler, 

kitaplar yalan söylüyorsa,

duvarda afiş, sütunda ilan yalan söylüyorsa…

…elleriniz isyan etmesin diyedir.” diyor.

İçeride ABD emperyalizme kol kola girenlerin, emperyalistlerden fonlanan turuncu gazetecilerin, Biden’dan iktidar dilenenlerin, PKK’ya ve FETÖ’ye kalkan olanların ezcümle günümüz mandacılarının Uğur Mumcu’yu eğip bükmesinin sebebi bu!

Türkiye, ABD emperyalizmine karşı bağımsızlık savaşını sürdürürken ülkemize yapışan sülükler savaşta düşman cephesindedir. Uğur Mumcuları da düşman cephesine götürmeye çalıştıkları için dillerinde hakikat yok! Oysa Uğur Mumcu hakikat işçisidir. O’nun mirası bugün Türk Gençliğinin yılmaz yüreğinde ve büyük mücadelesindedir.

EMPERYALİZME KARŞI UĞUR MUMCU’YUZ!
Uğur Mumcu’nun cesaretiyle kuşandık. 

Bu yüzden şehit edildiği yerde evinin önünde bir ağlayıp sızlanma programını değil bir mücadele programı açıkladık. Bir yanımızda Namık Kemal bir yanımızda Talat Paşayla, bir yanımızda Ali Gaffar Okkan bir yanımızda Uğur Mumcu’yla, Türkiye'nin tam bağımsız, aydınlık ve üreten günlerine yürüyoruz. 

Uğur Mumcu’nun sınıf arkadaşı ve Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek, Uğur Mumcu’nun ağabeyi sayın Ceyhan Mumcu’yla, Atatürk Türkiyesini kurmaya yürüyoruz diyerek gençliğe bıraktığı o büyük mirası bir kez daha bilincimize çıkardık.

Sorumluluklarımızın farkındayız.

Uğur Mumculardan Genç Türklerin bayrağını devraldık.

Uğur Mumcu gibi cumhuriyetçiyiz, milliyetçiyiz, halkçıyız, devletçiyiz, laikiz ve devrimciyiz.

Önümüzdeki büyük zorluklardan korkmuyoruz! Büyük çözümleri de görüyoruz.

Türk Gençliği olarak Uğur Mumcu’ya söz veriyoruz!

ABD Gladyosunu aparatları FETÖ ve PKK’yla ezdiğimiz gibi HDP’yi kapatacağız.

Türkiye’de Biden’ın iktidar senaryolarına geçit vermeyeceğiz.

Uğur Mumcu’nun mirasını gururla geleceğe taşıyacağız.

Berke Mustafa Berkil / TGB Genel Sekreteri

tgb.gen.tr

Tarih:
Diğer Haberler