İstanbul Üniversitesi ADK, “Ukrayna’da Kim Suçlu” etkinliğinde buluştu

E.Deniz Kurmay Albay Halil Özsaraç ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur, Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonu'nda konuştu.

İstanbul Üniversitesi ADK, “Ukrayna’da Kim Suçlu” etkinliğinde buluştu

İstanbul Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Kulübü, Emekli Deniz Kurmay Albay Halil Özsaraç ve Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur'u Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Konferans Salonu'nda ağırladı. 

Konferansta "NATO bizi korur mu?”, “Türkiye'nin güvenliği nasıl sağlanır?”, “NATO ve AB'nin geleceği” ile birlikte “Türk Rus ilişkileri" alt başlıkları konuşuldu. 

NATO’ya karşı Türkiye'nin güvenliği üzerine sunum yapan Emekli Deniz Kurmay Albay Halil Özsaraç, emperyalizmin denizde başlayıp geliştiğini ve bugün de denizden saldırmaya hazır olduğunu, Türkiye’nin denizlerdeki kuvvetini artırdığını söyledi. Rusya’nın NATO yayılmacılığına karşı başlattığı Ukrayna harekatı üzerine medyadan gelen katliam gibi iddiaları kanıtlarıyla yalanlarken, NATO'nun Rusya'yı sıkıştırma planlarının üzerine gittiğini belirtti. 

Konferansta konuşan Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Sinan Sungur ise emperyalist sistemin yıkıldığını, Amerika'nın hegemonyasının askeri, ekonomik ve siyasi olarak çöktüğünü ve çok kutuplu bir dünya sisteminin kurulduğunu söyledi. Yeni sistemin paylaşmacı, kamucu, bilimsel üretimin olduğu medeniyetlerde yükseldiğini, bunun coğrafyasının da Avrasya olduğunu, bu coğrafyaya Afrika'dan ve Latin Amerika'dan da ülkelerin eklendiğini belirtti. 

Soru-cevap bölümünün ardından, Atatürkçü Düşünce Kulübü, Halil Özsaraç ve Sinan Sungur'a teşekkür hediyelerini takdim etti.

Tarih:
Diğer Haberler